Het Food Future Event is vernieuwd!
Bekijk hier het programma van Food Future Event 2022 en stel je eigen programma samen door te kiezen uit diverse workshops en best practices.
Er zijn al vele namen bekend en de komende tijd vullen wij steeds de sprekersnamen verder aan.
Meer weten over de sprekers? Klik dan hier >>
Tijd | Wat | |
09.00 uur | Ontvangst & welkom Ontmoet andere professionals onder het genot van een kopje koffie! |
|
09.30 uur |
Opening Food Future Event The Young & Experienced gaan met elkaar in gesprek onder leiding van de dagvoorzitter Ruud Luiten van Luiten Vleeswaren en tba Hoe kijken jonge productontwikkelaars naar trends? Wat zien ervaren productontwikkelaars als belangrijkste ontwikkeling? Welke hobbels zien ze bij het ontwikkelen van nieuwe producten? |
|
09.45 uur |
INSPIRATION Chef Jermain de Rozario van sterrenzaak De Rozario over waar hij zijn inspiratie vandaan haalt en hoe hij dit vervolgens omzet naar een recept of product. Welke uitdagingen heeft hij?
Hoe maak je een krachtig concept, waar heel het bedrijf en de consument warm voor loopt? Marielle neemt je aan de hand van beeldmateriaal hierin mee. |
|
10.30 uur | Pauze | |
10.45 uur |
IDEATION (maak zelf een keuze uit een van onderstaande) Workshop A: Van kaal idee naar cool concept 50min Workshop B: Hoe selecteer je het juiste plantaardige eiwit-ingrediënt voor jouw product of innovatie? 50min
Best practice I: Van baanbrekend idee naar marktrijp product: hoe doet een startup dat? 25min Best practice II: Hoe krijg je een goede Nutri-score, maar toch een lekker product? 25min tba |
|
11.45 uur |
CREATION (maak zelf een keuze uit een van onderstaande) Tips & tricks bij het opschalen van jouw concept 50min Workshop D: Houdbaarheidstesten uitvoeren: hoe, waarom en wanneer? 50min
Best practice II: Hoe krijg je een goede Nutri-score, maar toch een lekker product? 25min tba
Best practice III: Hoe blijf je de concurrentie voor? 25min Kirsten Schellekens, product developer en Robin Haakmat, senior product developer bij Vivera |
|
12.45 uur | Lunch | |
13.45 uur |
Van product naar schap Hoe zorg je ervoor dat de retailer jouw product een plek gaat geven op het schap? In gesprek met een category manager - tba |
|
14.30 uur |
DESIGN & LAUNCH (maak zelf een keuze uit een van onderstaande) Workshop E: Sensorische testen: hoe test je producten voor een continu veranderende consument? 50min tba Workshop F: Waar moet je op letten als je een zo duurzaam mogelijke verpakking wil? 50min
Best practice III: Van idee naar product 25min Best practice 3: Vivera is al veel langer bezig met plantaardige producten. Een interessante vraag is natuurlijk: hoe blijft het bedrijf nieuwe succesvolle producten ontwikkelen in een concurrerende markt? Waar focussen productontwikkelaars op? Kirsten Schellekens en Robin Haakmat vertellen over de uitdagingen die ze hierbij tegenkomen. Kirsten Schellekens, product developer en Robin Haakmat, senior product developer bij Vivera
Thanks!! Best practice IV: From sunflower seed to indulgent cream: upscaling production while finding the right customers 25min
|
|
15.30 uur | Pauze | |
15.45 uur |
RECAP Hoe zorg je voor innovatie binnen je team en bedrijf? Wat kan vanuit de workshops meegenomen worden naar de dagelijkse praktijk? The Young & Experienced gaan met elkaar in gesprek onder leiding van de dagvoorzitter Ruud Luiten van Luiten Vleeswaren en tba |
|
16.15 uur | Naborrel |
Food Future Event 2022
Food Future Event 2022inschrijven@vakmedianet.nl
Food Future Event 2022inschrijven@vakmedianet.nlhttps://foodfuture.vmt.nl
2022-09-29
2022-09-29
OfflineEventAttendanceMode
EventScheduled
Food Future Event 2022Food Future Event 20220.00EUROnlineOnly2019-01-01T00:00:00Z
De Fabrique - De SmederijDe Fabrique - De SmederijWestkanaaldijk 7 3542 DA Utrecht Nederland