Het Food Future Event is vernieuwd!
Bekijk hier het programma van Food Future Event 2022 en stel je eigen programma samen door te kiezen uit diverse workshops en best practices.
Meer weten over de sprekers? Klik dan hier >>
Tijd | Wat | |
08.45 uur | Ontvangst & welkom Ontmoet andere professionals onder het genot van een kopje koffie! |
|
09.15 uur |
Opening Food Future Event |
|
09.20 uur |
INSPIRATION Chef Jermain de Rozario van sterrenzaak De Rozario over waar hij zijn inspiratie vandaan haalt en hoe hij dit vervolgens omzet naar een recept of product. Welke uitdagingen heeft hij?
Hoe maak je een krachtig concept, waar heel het bedrijf en de consument warm voor loopt? Marielle neemt je aan de hand van beeldmateriaal hierin mee. |
|
10.05 |
Wat zijn de dilemma's en behoeftes van productontwikkelaars? The Young & Experienced gaan met elkaar in gesprek onder leiding van de dagvoorzitter Ruud Luiten van Luiten Vleeswaren en Sanne de Vaal van Verstegen Hoe kijken jonge productontwikkelaars naar trends? Wat zien ervaren productontwikkelaars als belangrijkste ontwikkeling? Welke hobbels zien ze bij het ontwikkelen van nieuwe producten? |
|
10.35 uur | Pauze | |
10.50 uur |
IDEATION (maak zelf een keuze uit een van onderstaande) Workshop A: Van kaal idee naar cool concept 50min Workshop B: Hoe selecteer je het juiste plantaardige eiwit-ingrediënt voor jouw product of innovatie? 50min
Best practice I: Van baanbrekend idee naar marktrijp product: hoe doet een startup dat? 25min Best practice II: Hoe ga je als productontwikkelaar om met marketingclaims en consumententrends? 25min |
|
11.45 uur |
CREATION (maak zelf een keuze uit een van onderstaande) Van idee naar recept, waar let je op bij opschalen van jouw product? 50min Workshop D: Houdbaarheidstesten uitvoeren: hoe, waarom en wanneer? 50min
Best practice II: Hoe ga je als productontwikkelaar om met marketingclaims en consumententrends? 25min
Best practice III: Hoe blijf je de concurrentie voor? 25min |
|
12.45 uur | Lunch | |
13.45 uur |
Aan de slag met Nutri-Score, waar moet je op letten? (Inclusief paneldiscussie) Nutri-Score is het voedselkeuzelogo dat op steeds meer producten in de supermarkt verschijnt. De afgelopen jaren is er veel discussie over Nutri-Score geweest. Na een update van het algoritme, door het Europese wetenschappelijk comité Nutri-Score, lijkt nu ook Nederland zich klaar te stomen voor de invoering van Nutri-Score. Productontwikkelaars zijn druk aan het rekenen hoe hun assortiment scoort. Wat kan je aanpassen om je product te verbeteren en een betere score te krijgen? En hoe pakken andere productontwikkelaars dat aan? Discussieer mee! Spreker: Valérie Lalisang – Schuttelaar & Partners Panel: Ruud Luiten (Luiten Vleeswaren) , Edith van Peij (NBC) en Chantal Boots (Cornelis Vrolijk Seafood) |
|
14.30 uur |
DESIGN & LAUNCH (maak zelf een keuze uit een van onderstaande) Workshop E: Wat kan een productontwikkelaar leren van smaaktesten? 50min Workshop F: Waar moet je op letten als je een zo duurzaam mogelijke verpakking wil? 50min
Best practice III: Hoe blijf je de concurrentie voor? 25min
Best practice IV: From sunflower seed to indulgent cream: upscaling production while finding the right customers 25min
|
|
15.30 uur | Pauze | |
15.45 uur |
RECAP Hoe zorg je voor innovatie binnen je team en bedrijf? Wat kan vanuit de workshops meegenomen worden naar de dagelijkse praktijk? The Young & Experienced gaan met elkaar in gesprek onder leiding van de dagvoorzitter Ruud Luiten van Luiten Vleeswaren en Sanne de Vaal van Verstegen |
|
16.15 uur | Naborrel |
Food Future Event 2023
Food Future Event 2023vmt.events@vakmedianet.nl
Food Future Event 2023vmt.events@vakmedianet.nlhttps://foodfuture.vmt.nl
2023-09-26
2023-09-26
OfflineEventAttendanceMode
EventScheduled
Food Future Event 2023Food Future Event 20230.00EUROnlineOnly2019-01-01T00:00:00Z
De FabriqueDe FabriqueWestkanaaldijk 7 3542 DA Utrecht Nederland