Sprekers
Jermain de Rozario
De Rozario*
Jermain de Rozario is zonder twijfel één van de grootste culinaire talenten van Nederland en wist aan de hoge verwachtingen van zijn restaurant De Rozario te voldoen door binnen 2 jaar een eerste Michelinster te behalen. De start van zijn carrière leidde zelf tot een boek: Jermain de Rozario: van vuilnisman tot sterrenchef. Ook is hij inmiddels bezig met de ontwikkeling van zijn eigen dranken en kombucha's. Tijdens het Food Future Event vertelt hij waar hij zijn inspiratie vandaan haalt en hoe hij komt tot een uiteindelijke receptuur of product.
Marielle Bordewijk
Food by Design
Na haar afstuderen als Industrieel Ontwerper, werkte Marielle als marketeer bij Unilever om al snel haar eigen ontwerpstudio in food design en innovatie te starten. Sinds 2017 doet zij dat samen met haar compagnon Marleen Zaalberg onder de naam Food By Design. Dit groeiende bureau helpt food bedrijven met innovatie, branding en strategie op basis 'food design thinking'. Een optimistische methode die over grenzen heen kijkt en disciplines en denkstijlen met elkaar verbindt. Strategisch, creatief en duurzaam.
Emma Teuling
Project Manager Protein Functionality bij Nizo
Emma Teuling is Projectmanager Eiwittechnologie bij NIZO en lector Eiwittransitie in Voeding bij de HAS. Ze is gespecialiseerd in plantaardige en alternatieve eiwitten en heeft een PhD van Wageningen Universiteit op eiwitten uit groene bronnen. Bij NIZO leidt Emma projecten op het gebied van eiwitextractie uit verschillende bronnen (zowel op labschaal als opschaling), evenals op eiwitfunctionaliteit en gerelateerde eiwittoepassingen.
Frank Cleophas
Founder smartfood R&D
In ruim 30 jaar heeft Frank zijn expertise ontwikkeld in diverse functies, zoals productontwikkelaar, procestechnoloog, interim QA manager, auditor kwaliteitsmanagement systemen en R&D specialist houdbaarheid van levensmiddelen.
In 2006 heeft Frank smartfood R&D opgericht. Smartfood R&D is gebouwd op de fundamenten van meer dan 5 jaar onderzoek naar interacties tussen bacteriën en natuurlijke eigenschappen van grondstoffen. Frank wist tijdens zijn onderzoek levensmiddelen beter houdbaar te maken door gebruik te maken van natuurlijke eigenschappen van grondstoffen.
Inmiddels heeft smartfood R&D zich ontwikkeld tot de onafhankelijke specialist in houdbaarheid van levensmiddelen. Met een hecht team van absolute specialisten werken wij elke dag aan praktische oplossingen voor de meest uiteenlopende houdbaarheidsvragen.
Dimitris Karefyllakis
CEO Travelling Milkman
Dimitris obtained his doctorate from Wageningen University during which he realized that the methods applied for the processing of foods are often intensive, include many chemicals and result in waste streams full of valuable ingredients. By using only water and less energy, natural ingredients can be produced with great potential for new recipes. While most of the focus in the plant-based world is put on proteins, Dimitris decided to focus on fat ingredients and strive for creaminess. And Time-travelling Milkman was born.
Birgit Dekkers
Founder Rival Foods
Birgit Dekkers is oprichter van Rival Foods en heeft een achtergrond als levensmiddelentechnoloog/proces technoloog aan de Wageningen Universiteit. Rival Foods is een FoodTech startup die werkt aan de volgende generatie plantaardige vleesvervangers. Met in-huis ontwikkelde technologie kunnen plantaardige eiwitten getransformeerd worden tot lekkere duurzame en voedzame vleesvervangers.
Sanne de Vaal
Productontwikkelaar Verstegen
Sanne de Vaal volgde haar opleiding Food, Commerce and Technology in Delft en begon haar loopbaan bij Swirling Spoons waar zij werkte aan de ontwikkeling en productie van gefermenteerde groenten en milde azijnen. Sinds 2 jaar werkt Sanne op de afdeling productontwikkeling van Verstegen Spices and Sauces, waar zij zich bezighoudt met de ontwikkeling van kruiden- en specerijen mixen, dressings, sauzen, marinades. Tijdens het ontwikkelen richt je je op enorm veel verschillende takken van de food industrie, precies wat haar werk voor haar zo leuk en uitdagend maakt.
Robin Haakmat
Senior Product Developer Vivera
Robin Haakmat is senior product developer bij Vivera en voorzitter bij SFYN Nederland (Slow Food Youth Network, hét netwerk voor jonge mensen die zich inzetten voor duurzaam en eerlijk eten voor iedereen). Als levensmiddelentechnoloog heeft hij zeven jaar ervaring in het ontwikkelen plantaardige vleesvervangers.
Ilse van der Voort
Senior productontwikkelaar HAK
Ilse is ca. 30 jaar geleden afgestudeerd als levensmiddelentechnoloog op de HAS in Den Bosch, richting vleestechnologie. Zij startte haar loopbaan als kwaliteitsmedewerker in de kipindustrie waar zij via assistent-bedrijfsleider en bedrijfsleider in aanraking is gekomen met productontwikkeling. Haar werkterrein op het gebied van productontwikkeling startte bij verder verwerkte kipproducten als schnitzels en nuggets, zowel A-merk als private label, vervolgens functionele voeding en sportvoeding onder private label en momenteel maaltijdoplossingen van groenten, peulvruchten en fruit onder het merk HAK.
Han van den Elshout
R&D-manager Intersnack en Foodtech mentor Startlife
Han heeft een ruime ervaring in innovation management in de food industry. Na enkele jaren werkzaam geweest te zijn in Finance is hij lange tijd werkzaam geweest voor Nestle Purina waar hij in verschillende rollen verantwoordelijk was voor innovation management van petfood producten. Vervolgens is hij werkzaam geweest als R&D manager bij Farm Frites en momenteel werkt hij o.a. aan het gezonder maken van snacks met behoudt van smaak bij Intersnack. Tevens is Han geruime tijd mentor bij startlife waar hij startups begeleid. Het managen van een complex portfolio aan innovatieprojecten middels goede fasering en projectmanagement is iets waar hij veel ervaring in heeft.
Als commercieel manager ben ik verantwoordelijk voor accountmanagement en new business bij Sensory.
Valérie Lalisang
Trainee Voedseltransitie Schuttelaar & Partners
Valérie Lalisang volgde haar master in Nutrition and Health Science aan de WUR. Tijdens haar afstuderen hield zij zich met name bezig met het onderzoek naar duurzame eetpatronen. Naast duurzaamheid heeft zij een passie voor gezondheid en goede voeding. Voorheen was zij werkzaam als diëtist in het ziekenhuis. Nu werkt Valerie bij Schuttelaar & Partners. Zij gebruikt de combinatie van haar kennis in voeding, gezondheid en duurzaamheid nu bij het adviseren van verschillende bedrijven in de voedingssector. Het team voedseltransitie van Schuttelaar & Partners zet zich dagelijks in voor het bewerkstelligen van de transitie van het huidige voedselsysteem naar een gezond en duurzaam voedselsysteem.
Food Future Event 2023
Food Future Event 2023vmt.events@vakmedianet.nl
Food Future Event 2023vmt.events@vakmedianet.nlhttps://foodfuture.vmt.nl
2023-09-26
2023-09-26
OfflineEventAttendanceMode
EventScheduled
Food Future Event 2023Food Future Event 20230.00EUROnlineOnly2019-01-01T00:00:00Z
De FabriqueDe FabriqueWestkanaaldijk 7 3542 DA Utrecht Nederland