Jermain de Rozario

De Rozario*

Jermain de Rozario is zonder twijfel één van de grootste culinaire talenten van Nederland en wist aan de hoge verwachtingen van zijn restaurant De Rozario te voldoen door binnen 2 jaar een eerste Michelinster te behalen. De start van zijn carrière leidde zelf tot een boek: Jermain de Rozario: van vuilnisman tot sterrenchef. Ook is hij inmiddels bezig met de ontwikkeling van zijn eigen dranken en kombucha's. Tijdens het Food Future Event vertelt hij waar hij zijn inspiratie vandaan haalt en hoe hij komt tot een uiteindelijke receptuur of product.

Marielle Bordewijk

Food by Design

Na haar afstuderen als Industrieel Ontwerper, werkte Marielle als marketeer bij Unilever om al snel haar eigen ontwerpstudio in food design en innovatie te starten. Sinds 2017 doet zij dat samen met haar compagnon Marleen Zaalberg onder de naam Food By Design. Dit groeiende bureau helpt food bedrijven met innovatie, branding en strategie op basis 'food design thinking'. Een optimistische methode die over grenzen heen kijkt en disciplines en denkstijlen met elkaar verbindt. Strategisch, creatief en duurzaam.

Emma Teuling

Project Manager Protein Functionality bij Nizo

 

Frank Cleophas 

Founder smartfood R&D

In ruim 30 jaar heeft Frank zijn expertise ontwikkeld in diverse functies, zoals productontwikkelaar, procestechnoloog, interim QA manager, auditor kwaliteitsmanagement systemen en R&D specialist houdbaarheid van levensmiddelen.   

In 2006 heeft Frank smartfood R&D opgericht. Smartfood R&D is gebouwd op de fundamenten van meer dan 5 jaar onderzoek naar interacties tussen bacteriën en natuurlijke eigenschappen van grondstoffen. Frank wist tijdens zijn onderzoek levensmiddelen beter houdbaar te maken door gebruik te maken van natuurlijke eigenschappen van grondstoffen.   

Inmiddels heeft smartfood R&D zich ontwikkeld tot de onafhankelijke specialist in houdbaarheid van levensmiddelen. Met een hecht team van absolute specialisten werken wij elke dag aan praktische oplossingen voor de meest uiteenlopende houdbaarheidsvragen. 

 

Ruud Luiten 

Manager productontwikkeling Luiten Vleeswaren

 

Gert-Jan van Baartwijk  

Oerlemans Packaging/Flexpack

 

 

Dimitris Karefyllakis

CEO Travelling Milkman

Dimitris obtained his doctorate from Wageningen University during which he realized that the methods applied for the processing of foods are often intensive, include many chemicals and result in waste streams full of valuable ingredients. By using only water and less energy, natural ingredients can be produced with great potential for new recipes. While most of the focus in the plant-based world is put on proteins, Dimitris decided to focus on fat ingredients and strive for creaminess. And Time-travelling Milkman was born.

 

Birgit Dekkers 

Founder Rival Foods

Birgit Dekkers is oprichter van Rival Foods en heeft een achtergrond als levensmiddelentechnoloog/proces technoloog aan de Wageningen Universiteit. Rival Foods is een FoodTech startup die werkt aan de volgende generatie plantaardige vleesvervangers. Met in-huis ontwikkelde technologie kunnen plantaardige eiwitten getransformeerd worden tot lekkere duurzame en voedzame vleesvervangers.